Promjena knjigovodstvenog servisa

Sama promjena uopće nije tako komplicirana. Novom knjigovodstvenom servisu trebate dostaviti početna knjigovodstvena stanja za prethodnu godinu, koju naš knjigovodstveni servis dogovara sa starim knjigovodstvenim servisom, te svu poslovnu dokumentaciju iz tekuće godine koja je bila kod starog knjigovođe.

Stari knjigovodstveni servis mora završiti izradu svih zakonskih obrazaca za prethodni period do trenutka prelaska kod nas. Mi kao Vaš Novi knjigovodstveni servis u skladu sa Zakonom o računovodstvu unosimo preuzeta početna stanja uz kontrolu dosadašnjeg vođenja knjigovodstva te dalje nastavljamo sa obradom dokumenata od datuma prelaska.

Naplaćuje li se posebno promjena knjigovodstvenog servisa?

Naš Knjigovodstveni servis će kod prijelaza obraditi sve poslovne događaje od početka godine. Mi svojim novim korisnicima koji dođu tokom kalendarske godine ne naplaćuje dodatno- posebno promjenu i prijelaz.

Koje je vrijeme najbolje za promjenu knjigovodstvenog servisa?

Često vlada mišljenje da je problematično ili „nezgodno“ promijeniti svoje postojeće knjigovodstvo / računovodstvo. Međutim, to nije tako! Promijeniti računovodstvo / knjigovodstvo je jednako lagano kao i promjena drugih vrsta intelektualnih usluga koje koristite.

Svi misle da je najbolje mijenjati knjigovodstveno servis na kraju/početku kalendarske godine. No to nije baš posve točno. Knjigovodstvo je najbolje promjeniti odmah čim se uoče nepravilnosti u starom-postojećem knjigovodstvu,jer čekanje kraja godine da bi se prešlo u novi knjigovodstveni servis obično ima više štete za Korisnika usluge nego koristi.

Kraj stare kaledarske godine i početak nove je vrijeme kada svi knjigovodstveni servisi imaju povećani obujam posla radi završnih računa i poreznih prijava. S obzirom da naš knjigovodstveni servis ne naplaćuje dodatno obradu dokumentacije od početka godine do prelaska, najbolje vrijeme za prijelaz je čim uočite nepravilnosti u radu starog knjigovodstva bilo da se radi o nestručnom radu ili neopravdanom podizanju cijene usluga.